Szputnyik – a hipster retróvilág

Ha egy kicsit ki ararsz szabadulni a parfümös egyenbutikok világából [fájó szívvel, de ide kell sorolom a Stradivariust is], térj be a Szputnyik boltok valamelyikébe, és hökkenj meg nyugodtan, vagy ámulj el, esetleg rohanj vissza a h&m-be, ha ez neked túl merész. Én elámultam, és örültem, hogy a hipster énemet is felöltöztethetem ennek a boltnak köszönhetően. :)

Bajszokkal, Karl Lagerfelddel, hipster kutyákkal [itt még a kutya is hipster!], farkasokkal nézhetsz szembe a pólókon, art deco-s és szegecses nyakáncok szimbiózisának lehetsz tanúja. Vannak ebben a boltban “ősi”, vintázs holmik is, de szerencsére nem Ilonka néni 50′-es évekbeli dohszagú bőrkabátjai között törsz magadnak utat, hanem rég el( nem )feledett dizájnerek holmijaiba botlasz bele, elérhető áron. Például egy trikó 1-3000, egy póló 2-5000, egy nyaklánc 2-5000, egy táska 4-5000 forint. Női és férfi holmikat is árulnak, célközönségük egyértelműen a 20-as,  egyediséget kereső korosztály.

A boltban kellemes vásárolni, az eladók nem loholnak utánad, de nem is néznek keresztül rajtad. Úgy látszik, a vintázs hangulat megköveteli a zsúfoltságot, de itt szerencsére még nincs káosz. A háttérzene általában valami francia sanzon, vagy régi rock. Néhány kép ízelítőnek:

Nektek  tetszik a Szputnyik-stílus? Jártatok már Szputnyik boltban? Ha igen, hogy tetszett?

Advertisements

One thought on “Szputnyik – a hipster retróvilág”

Leave a thought

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s