Communities for Fashion Bloggers

fashion_blogger_communities copy copy

The (fortunately or unfortunately) rising number of fashion blogs almost requires the birth of new fashion blogger communities.  I wrote a summary about four communities of which I am a member.

 Independent Fashion Bloggers (IFB) I think this is the best place to make new friendships with other fashion bloggers. IFB is a very strong community. The other benefit of IFB are the articles, which help a lot, make easier the managing/writing/etc. of your blog. Or just Jennie Jacob (the founder of this site) shares us her interesting experiences – she spent a lot of years in the blogosphere. For example a few titles:

IFB Project Roundup #99: Post a Tutorial
Why Every Blogger Should Send an Email Newsletter (Plus, What to put in it)
Why No One Wants to Hear About The Decline of Personal Style Blogging (Yet)

— Rivista di Moda This is an online fashion magazine which is powered by fashion bloggers. They feature the looks of bloggers, and I think the result is very inspiring. Their strategy: feature for feature. I can’t wait for the June edition!

— Sprèdfashion This is a fusion of a webshop and a mine of inspiration. On Sprédfashion  you can find the best outfits of the most popular bloggers (Lovely Pepa, We Wore What, Song of style, Art in our blood, etc.); and you can buy the looks! Last but  not least, this site’s design is the best.

Cityblis This is a very big media centre. On Cityblis you can sell clothes (if you’re a designer), buy clothes, and upload articles (if you’re a blogger like me). I love the design of this site; a webshop with grid layout is a very good idea. (At the end of this post you’ll find a few Cityblis picks!)

Are you a member of fashion blogger communities? Do you find they are effective?

Ξ

A divatblogok (sajnos vagy nem sajnos) egyre növekvő száma szinte megköveteli a divatblogger-közösségek létrejöttét. Én jelenleg négy ilyen tagja vagyok, ezekről írtam egy kis összefoglalót.

 Independent Fashion Bloggers (IFB) Azaz a ‘független divatbloggerek’. Közösségi szempontból ezt a társaságot találom a leghatékonyabbnak, rengeteg új blogger-barátságot lehet it kötni. További pozitívum az IFB-vel kapcsolatban, hogy rengeteg cikket találunk az oldalon (főleg tippek egy blog vezetéséhez/írásához), nekem ezek közül néhány sokat segített (vagy csak megerősített valamiben). De van amikor Jennie Jacob (az IFB alapítója) csak a saját tapasztalatait osztja meg a blogoszférával kapcsolatban – ahol már elég sok évet töltött. Néhány cím (a cikkek angolul vannak):

IFB Projekt #99: Írj egy tutorialt
Miért kell minden bloggernek e-mailes körlevelet küldeni (és hogy mit írj bele)
Miért nem akar senki se a személyes stílus blogolásának hanyatlásáról hallani (még)

— Rivista di Moda Ez egy online divatújság, “divatblogger-meghajtással”. Általában divatbloggerek összeállításait jelentetik meg (a végeredmény elég inspiráló), a stratégiájuk is valami ilyesmi: megjelenés a megjelentetésért. Alig várom a júniusi számot!

— Sprèdfashion Ezt az oldalt talán egy inspiráció-bánya és egy webshop keverékeként lehet definiálni. A Sprèdfashion-on megtalálod a legnagyobb bloggerek összeállításait és akár meg is vásárolhatod  ezeket (Lovely Pepa, We Wore What, Song of style, Art in our blood, etc.). Mellesleg, szerintem a négy közül ennek az oldalnak van a külseje a legszebben kialakítva.

— Cityblis Ez a weboldal egy “média-centerként” határozza meg önnmagát. Itt ruhákat lehet eladni (ha tervező vagy), megvenni, illetve cikkeket feltölteni (ha te is blogger vagy, mint én). Ennek az oldalnak is tetszik a kinézete, a grid-es webshop nekem nagyon bejön.

cityblis copy copy

brown satchel; collar; sandal with high, striped heel; bra; bralet; platform shoe

 

Te tagja vagy valamilyen divatblogger-közösségnek? Hatékonynak találod az ilyesmit?

Advertisements

2 thoughts on “Communities for Fashion Bloggers”

  1. Minél több helyről kell az info-t begyűjteni, főleg, mivel nagyon gyorsan pörögnek az események, kiváltképpen az egyre inkább teret hódító generatít/3D nyomtatott darabok esetében. Esetleg ilyen területen nincs 1-2 jó tipped? Hátha valamiről lemaradtam:)

    Like

    1. Öhm, sajnos nincs. Egyébként nem mostanság volt valami esemény a 3D-s nyomtatással kapcsolatban? Pár napja láttam a Metropolban valami újságcikket erről…

      Like

Leave a thought

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s